torsdag 6 december 2012


Hur länge har du samlat?

Jag har samlat av och till sedan jag var liten. Jag fick min första 1989, då jag föddes. Det var Pony Bride.

Vilken är din favorit?

Utan tvekan en Twinkle eyed enhörning, som heter Fizzy. Hon är grön, har rosa, vit, grön samt mörk lila i manen och svansen. Hennes symboler är glassdrinkar. Twinkley eyed(TE), betyder att de hästarna hade som en pärla i sina ögon, som gnistrade i solen.

Hur många har du?

Jag har nog över 450 stycken ungefär. Jag har inte räknat på länge, har sålt och så, men skulle nog säga att antalet landar på den siffran.

Vad tycker din omgivning om ditt samlande?
Ja, många bemöter mig med kommentarer som; ”Den hade jag också”, ”Vilka fina”, ”Var den så dyr?”, ”Oj, heter hon CottonCandy?” samt även negativa vibbar får man ju med då. Någon har sagt att jag och alla andra MLP samlare är udda och knepiga, visst är vi udda, men bara på ett bra vis.

Vilken är ditt dyraste köp?
Mitt dyraste kör är en Lot på ungefär 50 Ponies, den fick jag betala över 400 Kr för. Men å andra sidan, så var det värt det. Dock har jag många lite mer ovanliga näst intill sällsynta, men de har jag fyndat.

Har du några så kallade leksett?
Ja, det har jag. Mitt favorit Playset(Leksett) torde vara Dream Castle(Drömslottet) eller kanske Pretty Parlour, mer känd som ”Den blå Spiltan” eller ”Lilla Stallet”.

Vilken generation gillar du bäst?
Jag gillar G1. De första som kom ut. 1984-1997 någon gång. Dock kan jag även tycka om G3 och G4. 200 respektive nytidens Ponies.

Hur ser man skillnad på en äkta och en knock off?
Det är ganska enkelt. Hasbro skapade alla Ponies, står det Hasbro under ena hoven, så är den äkta och ingen Knock off, eller som vi samlare säger ”Fakies”. Men å andra sidan, står det inte Hasbro under dem, så kan den vara Spanska eller en Piggiey Pony, men skall det vara en Piggiey, så skall den ha blundögon, som en blunddocka.

Vilket är ditt bästa köp?

Jag vet inte direkt, för jag anser att alla mina Ponies är bra köp. Dock så fick jag tag på en Sunburst, Tornado samt en Ice Crystal, för nästan ingenting, så de är lite Highlights i min samling.

Brukar du se på den nyaste serien?

ja, det brukar jag.

Vad anser du om Bronies och Pegasisters?
Så länge de inte kaxar med min favorit generation(G1), så är de varmt välkomna, för det är tack vare den, som den nya finns idag(G4). Nej, men skojar lite. Alla får gilla vilka man vill, så det är bara bra tycker jag.

Hade du många när du var liten?

Ja, jag hade en del. Kanske ungefär 100 stycken samt Fakies med. Fast jag såg redan då skillnad på en oäkta och en äkta.

Tycker du MLP har en bra jämställd synvinkel och inte anspelar på genus?
Ja, det tycker jag. Då den mest kyliga Ponyn är just lika samt att en är rosa, fast det ligger ju inte i färgerna. Bronies har verkligen visat det, eller hur?


Finns det någon pony du inte tycker om?
Ponies med blundögon är lite läskiga, G3.5 är lite för långa i benen, G2 är inte min stil på Ponies samt att stora gosedjur Ponies, som låter kan jag vara utan. Fast alla Ponies är välkomna till mig oavsett.

Hur många ponys finns det?

Det tror jag ingen vet. Det kommer nya hela tiden, det finns många varianter för alla som finns. Tex. Vi kanske har en grön Fizzy medan de i Sibirien har en blå. Så jag vet faktiskt inte.

Tror du MLP kommer fortsätta att vara populärt i framtiden?

Ja absolut!
För att de har redan kommit tillbaka så många gånger och de brukar gå i arv, så det tror jag. Speciellt nu när den nya serien startade.


2 kommentarer:

 1. Va roligt med en intervju! Roligt att höra vad tycker oså :)
  Ja, Fizzy är verkligen en favorit hos mig också, i alla fall som barn:) Nu ligger Gingerbread och Banana Surprise i topp också! Du har verkligen många ponies, finns en del jag är minst sagt avis på! ;P Va tråkigt att du fått hört såna där negativa åsikter, men är bara att strunta i.. Oj 50 ponies för 400kr vill jag kalla ett kap!!

  SvaraRadera
 2. Ja, verkligen! Jag blev positivt förvånad, när jag fick förfrågan om att ställa upp på en. Ja, jag vetd et. Fizzy är våran lilla speciella favorit, ja de är också fina. I varje fall doftar Banana Surprise underbart.
  Ja, men det känns så onödigt, menar bara så länge våran hobby inte stör någon annan så...
  Ja, den bästa deal jag haft nästan

  SvaraRadera